Öckerö IF

Referat: IFK Björkö - Öckerö IF

IFK Björkö – Öckerö IF 11-4 (6-4)
Speltid 2x40 min
Målskyttar Erik Alexandersson 3mål, Mils Andrén 3mål, Marcus Wiseman 2mål, Gustav Engström 2mål och Emil Mattsson 1mål.
Publik Ca 60 st
Domare Jimmy Olsson (Godkänd)
Väder En underbar höstdag och cirka +16 grader
-
Tror ni på när jag skriver att vi låg under med 1-4 efter 20 minuter, det är faktiskt sant.
Vilken märklig match detta blev, Öckerö rivstartade och tog ledningen redan efter 2min, 0-1 Alexander Simonsson som för dagen var Öckerös bäste spelare. Den första kvarten var det rena snurren i backlinjen, markeringsmissar, felaktiga rensningar och inget djup i liberorollen och detta utnyttjade Öckerös snabba anfallare. 0-2 efter (11min). Vi repade dock mod och gjorde 1-2 (12min) genom Erik Alexandersson, efter snyggt inlägg från Johan Forseström till Marcus som sedan passar Erik.
Men problemen fortsatte i försvarsarbetet och Öckerö får en frispark (16min) som Simonsson i Öckerö snygg skjuter i Williams högra kryss över muren, otagbart. 4 minuter senare (20min) gör även Öckerö 1-4 och vi på sidan försöker få ordning på spelet igen, men då åker även William i målet på en rejäl smäll i en kollision med en Öckeröspelare och han får en rejäl lårkaka och vi tvingas byta William efter några minuter. In med Johan Åstrand i målet som är våran all-round spelare och kan nyttjas var som man behöver honom. Nu gällde det att få stabilitet i spelet igen och visa tålamod och inte stressa, det är trots allt 60 minuter kvar att spela, trots att Öckerö ledde med 1-4.
Allteftersom börjar sambaliret ta form igen och vi ökar trycket mot Öckerös mål.
(22min) 2-4 Marcus Wiseman dundrar in bollen efter snyggt inspel från Johan Forseström
(25min) 3-4 Nils Andrén (straff) han blev själv nerdragen i straffområdet.
(32min) 4-4 Gustav Engström på returen från Robins mäktiga långskott.
(35min) 5-4 Erik Alexandersson efter en hörna från Johan Forseström
(36min) 6-4 Gustav Engström efter ännu en hörna från Forse till Nils som nickar och Gustav tar returen.
Tennissiffrorna 6-4 i halvlek och det kändes som om inget kunde stoppa oss nu när vi fått upp ångan och passningspelet.
2:a halvlek kunde starta och killarna ville inte ha någon lång vila, nu kör vi och ökar tempot.
(3min) 7-4 Nils Andrén efter passning från Sebastian som nu kommit in i halvlek.
(5min) 8-4 Vilken delikatess och vilket snyggt spel. Robin vänder på spelet snyggt ut på vänsterkanten till Emil Henricsson, som väggspelar med Forse och tillbaka till Forse igen som lägger ett inlägg efter backen klockrent till Marcus som pangar in 8-4, oj vilket snyggt spel.
(8min) 9-4 Emil Mattsson dundrar på med ett långskott (var det en halv tåpaj, eller)
(16min) 10-4 Erik Alexandersson (straff)
(18min) 11-4 Nils Andrén ännu en gång efter snyggt spel.
Hela laget gjorde en kämpainsats som vände underläge 1-4 till seger 11-4 och 10 av våra mål gjordes på mindre än 40 minuter, så visst var vi effektiva.
Matchens lirare i IFK Björkö (enligt våran eminente speaker samt juryn) utsågs Johan Forseström till, som inte gjorde några mål, men han liksom Marcus Wiseman sprang som furier på kanterna och skapade målchans på målchans åt alla andra. Johan F var dagens assistkung. Emil Mattsson var som vanligt ”betongväggen” på mittfältet och spelgeniet Nils kunde ibland glänsa med sin fina teknik. Robin var säkerheten själv förutom möjligtvis första 15min då det var snurrigt värre i backlinjen.
Bra jobbat killar, hela laget, för det var helt klart en laginsats denna dag och tack till våran trogna publik.
Nu väntar träningar på ONS 3/9 och FRE 5/9 innan nästa hemmamatch, då vi på SÖN 7/9 klockan 17:00 möter Kärra/Klarebergs IF, som skuggar oss i hälarna i tabellen.